Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

Днес е Световният ден за борба със СПИН

Любопитни

На 1 декември с различни прояви в цялата страна стартира Национална информационна АНТИСПИН кампания.
С това България ще се включи в Световния ден за борба със СПИН, отбелязван в цял свят от 1988 г.
1 252 е общият брой на официално регистрираните серопозитивни лица в България към 25 ноември 2010 г.
Реалният брой на инфектираните хора е около 4 000. Данните са от изчисленията на системата за научна оценка на епидемията, която е разработена от програмата за СПИН на ООН - UNAIDS.
Кампанията се организира за седма поредна година от МЗ и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Коалиция „АНТИСПИН".
Нейното мото е „Презерватирай се". Основната й цел е да допринесе за намаляване на новите случаи на инфектиране с ХИВ/СПИН и подобряване на качеството на живот на хората с ХИВ/СПИН.
Част от планираните инициативи са и излъчване на научно - популярни и пълнометражни филми по темата, организиране на кръводарителска акция, която ще бъде съчетана с изследване за ХИВ и хепатит, раздаване на презервативи и информационни материали.
Акции по безплатно и анонимно изследване за ХИВ, хепатит В и хламидия във висшите учебни заведения и централни за Варна места се организират от общината, съвместно с РИОКОЗ, в партньорство с варненските университети; младежки организации - БМЧК, АСМБ; неправителствените организации, работещи по Програма Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на МЗ - Фондация „Център за социално-екологични практики", Фондация „За по-добро психично здраве", Сдружение „Съучастие", Фондация „SOS-семейства в риск", Фондация „И".
Планират се и АНТИСПИН кампании в средните училища в града.
Добави в Svejo
| | | Още